torsdag 14 februari 2013

Kommunstyrelse och Kraftsamling

I måndags hade kommunstyrelsen sammanträde. Mötet började med att en elev från Bokenskolan, Asbjörn Thunborg berättade om en undersökning han och några andra elever har gjort. De har undersökt hur mycket mat som slängs i samband med skolluncherna och förslag på hur detta kan minskas. Det var en väldigt intressant dragning av honom och det som framkom ska absolut tittas vidare på. 
Som andra punkt var träff med revisorerna. Frågor som pratades om var exempelvis nämndens internkontroll, styrning och ledning, fortbildning. Det var en bra träff med ett nytt upplägg på träffen. 
För den som vill läsa hela protokollet med alla punkterna finns länk här.

I tisdags var jag på Landstingets satsning, Kraftsamling, i Luleå. Syftet med dessa träffar är att samla in tankar, åsikter och goda ideér som tar länet framåt. Medverkan sker från alla möjliga aktörer i samhället, ex. studenter, politiker, näringslivet, föreningslivet, offentlig sektor m.m.
Det var en bra dag/kväll där många intressanta frågor som rör länets utveckling diskuterades. Ämnena var; integration, unga/ utbildning, jämställdhet och mångfald.
vi diskuterade bl.a. hur självbilden, jante, attityder, ungas möjlighet till påverkan m.m. påverkar länets utveckling. 
En rad intressanta föredrag hölls också. Länk till Kraftsamling finns här.
/ Stefan

Inga kommentarer: